Nov blog, nova telesna transformacija!

34 letna mamica Petra sej je znašla v tokratni telesni transformaciji in pred petimi tedni v rokah Coacha.

Da, vmes med levo in desno fotografijo je zgolj 5 tednov časovne razlike in če malo spremljaš Tv v jutranjih urah, ti je oseba verjetno dobro poznana (Namig: Tv Slo oddaja Dobro jutro, Tekma za zdravje). In ne, 21 centimetrov ne pomeni seštevka izgube obsegov na vseh delih telesa ampak samo na trebuhu.

Izgubljenih 21cm v pasu v obdobju 5-ih tednov?

Da, Petra topi maščobo hitreje kot se spreminja Facebook status tvojih prijateljev.

Če pa sodiš v drugo kategorijo in se ti niti približno ne sanja o čem govori prejšnji odstavek, pa v nadaljevanju sledi kratek blog: kdo, zakaj , kdaj in kako.

Če te zanima kako ji je to uspelo ali pa bi rad preštel/a vse Coach-ove slovnične napake ti v naslednjih nekaj minutah zelo verjetno ne bo dolgčas.

Torej s čim naj začnem?

1. Maščoba.

Maščoba ali špeh po domače oziroma tista stvar, ki se jo ta trenutek želi znebiti vsaj 93% ženske populacije in kakšen odstotek manj moške.

V tem času (petih tednov) je Petra lažja za približno 12kg. Da, 12 kilogramov manj nefunkcionalne in estetsko nezaželjene mase – v tem trenutku je številka verjetno že blizu – 15kg.

Petra&CoachGG 1:0 Maščoba

Koliko konfekcijskih številk manj je to? Ne vem čisto točno ampak Petra pravi, da bo že kmalu morala zapolniti svojo garderobno omaro s “pol” manjšimi oblačili. Do konca akcije so še slabi 3-je tedni, da bo celotna 9 tedenska telesna transformacija zakjučena. Čeprav sva na začetku pričakovala 12 tedensko obdobje transformacije, ne glede na “odvzem” maneverskega prostora treh tednov, pričakujem na koncu spektakularne rezultate za obdobje devetih tednov.

2. Moč in zmogljivost

Ok, ker je maščoba verjetno najpomembnejša tema večine bralcev tega bloga sem jo uvrstil na prvo mesto kar pa seveda ne pomeni, da je moč in telesna zmogljivost kaj manj pomembna – celo nasprotno: pri mojih strankah me veliko bolj zanimajo pravilni gibalni vzorci in telesna zmogljivost kot pa točno določen odstotek telesne maščobe.

Če se držijo napisanega plana prehrane (in rednih treningov) bo prej ali slej temu sledil tudi primeren estetski izgled, brez vsakodnevnega razmišljanja če je šel kakšen gram maščobe dol.

Deadlift.

90kg.

Prvi trening.

Kaj naj rečem, po petih tednih sva s Petro prvič naredila prvi pravi deadlift (mrtvi dvig po slovensko) trening. In že po začetnem učenju tehnike sem opazil, da je močna. Zelo močna.

90kg mrtvega dviga. Na prvem treningu. Fantje, zavihajte rokave, kredo v roke, palico k nogama, hrbet raven, zrak notri in akcija!

Ko bereš tale blog sva verjetno že opravila drugi deadlift trening in še malo spilila tehniko ter (po potrebi) dodala kakšen kilogram.

Cilj, ki sem ga postavil Petri je jasen:

140kg mrtvega dviga in – 10kg telesne teže.

Se pravi 2x telesna teža 70kg x 2= 140kg s čimer si bo Petra pridobila svoje mesto v skupini ” CoachGG elite”, ki je za ženske dosegljiv z mrtvim dvigom 2x telesne teže, za moške pa 3x telesne teže.

Kljub temu, da je Coach “obseden” z mrtvim dvigom je to samo delček tega kar se v gymu dogaja:

– Kalistenične vaje (z lastno težo),

– Kettlebelli (svingi, snatchi, nalogi, TGU-ji, farmer walki, suitcase deadlifti…),

– Vrvi (Da, tiste v debelini za privezat ladjo, ki jih je Coach prinesel iz lanskoletnega izobraževanja za funkcionalni trening v Nemčiji – Perform better, če koga bolj zanima : ),

– Airdyne (Zadeva, ki verjetno najhitreje kuri kalorije glede na na čas; definitivno najtežja oblika intervalnih treningov kar sem jih kdaj imel možnost preizkusit).

Ker pa sva pred dobrimi petimi tedni s Petro začela iz popolne ničle, se pravi je prišla do k Coachu dobesedno s kavča, sva bolj intenzivne zadeve začela počasi in zmerno dodajati, saj nisva hotela tvegati morebitne poškodbe, ki bi zelo upočasnila napredek.

Lahko potrdim, da za dosego takih rezultatov nisva potrebovala več kot 3 kvalitetne treninge tedensko.

Punce, ki vsakodnevno tekate po več kot eno uro na tekaču ali vaši priljubljeni gozdni poti (ali tiste, ki se 6x tedensko potite na aerobiki) z namenom izgube maščobe se raje zgledujte po Petri in 2 do 4x(za napredne) tedensko opravite kvaliteten trening za moč s primernim dodatkom intervalnega treninga – ali kot radi pravijo znani trenerji na oni strani luže:

Lift like a man, look like a goddess!

V prevodu: Dviguj kot moški, izgledaj kot boginja.

Da, vse tiste “bejbe”, ki jih vidiš na motivacijskih fotkah tipa “Sweat is fat crying” trenirajo kot moški in trening bazirajo na osnovnih vajah (počep, mrtvi dvig…) in težjih bremenih i ne delajo milijon in eno ponovitev s kilsko utežjo ali švicajo eno uro na aerobiki pri tem pa “malo” pazijo na prehrano. Ne gre to tako. Večina od njih trenira po več let po zgoraj opisanem sistemu.

Preden končam, pa še malo večja zgornja fotografija za dodatno motivacijo:

Upam, da ti je blog ponudil kakšno koristno informacijo pri doseganju lastnega cilja, kmalu pa sledi zaključek akcije in tudi kompletni opis stanja (seveda s slikami in vsemi podatki) v obliki prej in potem.

Do takrat pa,

Go&Train

Tvoj,
CoachGG