Torej, kje naj začnem tokrat?

Kar tukaj, gremo takoj “straight to the point” v tem blogu in preidemo na ključne informacije o tokratni Totalni Telesni Transformaciji.

David je po starosti gledano še dosti mlad, teža njegovega telesa pa je bila na ravni skoraj dveh, malce šibkejših fantov te starosti – več kot 120 kg mase (predvsem maščobne) je vsekakor izven vseh okvirjev kjer se skrivajo besede – fit, zdravo in športno.

“Bil je torej skrajni čas, da se Coach spravi k delu.”

Kaj naj rečem pravi T3.

Kot je s slike razvidno, nama je kar dobro uspelo uresničiti prvotno zastavljeni cilj.

Sicer še nismo povsem pri koncu ampak vseeno, izguba 35 kilogramov maščobe in skoraj 40 centimetrov okoli pasu so zelo velike, spoštovanja vredne številke.

“Ok, verjetno večino bralcev zanima kako sva uspela?”

Odgovor:

S pravilnim vodenjem in doslednim upoštevanjem le tega.

Ker večino seveda zanima točno definiran odgovor brez ovinkarjenja, lahko to stvar označim kot: Inovativen pristop k prehrani, ki ga je David lahko vključil v svoj življeni slog.
Po več letih neuspelih poizkusov (Beri: sem ter tja izguba kakšnega kilograma ali dveh), se je končno zgodil “kvantni” preskok pri telesni kompoziciji.

“Če se kdaj zgodi, da osebe ne prepoznaš v trenutku, je lahko to tudi dober znak”.
No, nekako to se mi je zgodilo po prvem ponovnem srečanju z Davidom – “Živijo, kdo si pa ti??”

Kako sva sodelovala??

Ker je bilo osebno delo z Davidom zaradi fizične distance omejeno, je v tem slučaju najbolj primeren tako imenovani Online trening ali po domače trening preko osebnega računalnika/spleta, kjer trener s primernim individualiziranim programom treninga in prehrane vodi stranko do željenega rezultata.

Ker je Online treniranje malce bolj posebne narave (ni osebnega stika 1 na 1), je upoštevanje informacij trenerja ključnega pomena – vseeno pa ta primer dokazuje, da se tudi na tak način lahko doseže visoke cilje.

Pri CoachGG je v ponudbi po daljši preizkusni dobi tako tudi Online trening, ki je primeren za vse, ki se ne morejo osebno udeležiti celotnega procesa, pa vseeno želijo doseči primerne rezultate.

S takim načinom treniranja, razdalja ni nikakršna ovira, potreben pa je resen pristop in dovolj velika želja po doseganju rezultatov.

V kolikor se ti zdi, da je to nekaj zate, je pot do bojšega telesa samo 1 klik stran.

Začnemo z osnovnimi informacijami in na podlagi malce bolj specifičnih se postavi individualizirani plan – tako prehrane kot treninga – ki vodi k željenemu cilju.

Ko že govorimo o ciljih David še ni čisto na koncu. Vmesno fazo sem že objavil v blogu, sedaj pa naju loči približno še 8kg do zastavljenega cilja izgube maščobe.

Ko bo David na tej točki maščobe, pa prihaja faza pridobivanja mišične mase, saj sem zagovornik pristopa pridobivanja mišic pri malce nižjem odstotku maščevja.

Se pravi najprej “Lean” telo šele potem, se lahko začne proces pridobivanja mišične mase – lahko bi rekli temu tudi “Lean Bulking“.

Imam osebno mnenje, da je tak način pridobivanja mišične mase superioren malce bolj “oldschool” pristopu, ki zagovarja (pre)velik kalorični presežek in s tem preveč pridobljene maščobe poleg novo pridobljenih mišic.

Več o pridobivanju mišične mase pa v kakšnem od naslednjih blogov, za zaključek tega pa ena zanimiva fotografija:

Uživanje dobrot in izguba maščobe?

“Yes. S pravim načinom seveda.”

V kolikor te je Davidova zgodba zmotivirala/navdušila, “sheraj” blog s svojimi prijatelji, ki potrebujejo malo motivacije, da se spravijo v pogon.

Nikoli se ne ve, mogoče je to ravno tisti majhen “boost”, ki ga potrebujejo.
Do naslednič,

Stay Strong,

Tvoj trener,
CoachGG